Leza var inseminsert 14.06. og vi hadde et godt håp om valper i august. Dessverre så viste ultralyd at Leza gikk tom, så det blir ingen valper denne gangen.

 

Vi er veldig lei oss og tar en liten tenkepause før vi eventuelt prøver på et nytt kull om en løpetid eller to.

 

AMAGEBA'S TAKATIFU TEKELEZA

(N S UCH Løveklippen's Exelent Enja x N CH Copper Queens Aretos by Xoxa)

DOB: 28.03.2015

HD: B (B/A Index 102,00)

AD: 0

EOAD: High Confidence Clear (Free)

JME: Clear (Free)

Complete scissor bite

Liver-gene: Not Carrier

66 cm

 

Leza er en stor og kraftfull tispe. Hun kommer fra et kull på 7 valper. En bror er operert for Dermoid Sinus, men alle er friske og korrekte hunder. Mor Enjas andre kull (født Desember 2017) består av 9 valper som alle er friske og korrekte.

Leza ble i 2017 nr 8 på Gullhundlisten over tisper hos Norsk Rhodesian Ridgeback Klubb, og mangler bare det store certet for å bli Norsk og Svensk utstillings-champion. Hun har blitt BIR, BIM og Gruppevinner flere ganger. Som bonus har hun også vært plassert som BIS3 og BIS4. Fine Leza vår.

Hun er en rolig og behagelig tispe, ikke veldig mye vakt, men veldig glad i å ta en tur etter ferske hjortespor i skogen og veldig glad i å få løpe fritt. Som trekkhund opp bakkene er hun som en liten traktor. Seig og sterk. Hun sitter gjerne på fanget og elsker å få sove i senga sammen med oss og våre to andre Ridgebacker og katten. Det sier seg selv at det ikke blir så ofte... 

Vi har trent litt Rally-lydighet, men ikke kommet så langt at vi har konkurrert. Men dette er helt tydelig noe for henne! Vi har også vært innom litt blodspor, og med litt trening kan dette bli interessant.

Hun var en super tante for det forrige valpekullet vårt og mor Enja har vært en snill og tålmodig mor, og det kan se ut som om Leza har arvet svært mye av mors vennlige og tålmodige gemytt.

Her kan du lese mer om LEZA

Polsk CH. CYNAMON CIEPLY DOM

(Juzia Juzi Folwark Zwierzecy x Corleo's Copyright)

DOB: 07.01.2009

HD: A

AD: 0

DM: N/N (Free)

Dilution: D/D (Free)

Complete scissor bite

70 cm

 

Vi er svært glade for å kunne presentere Cynamon som far til vårt B-kull. Han bor i Polen og er polsk utstillingschampion. Han har et svært godt gemytt både med folk og andre dyr, og bor i dag sammen med andre hunder og katter i sitt hjem i Polen. Jeg har fulgt Cynamon i flere år, og er svært glad for at tilfeldighetene spilte slik inn at han nå kommer inn i vårt avlsprogram.

Cynamon har tidligere hatt kull i Polen, Tjekkia og Tyskland, og får nå forhåpentligvis sitt første kull i Norden. 

Han er blitt 9 år og begynner å gråne i barten, men ser fremdeles svært godt ut og er frisk og rask.

Tusen takk til eier Paulina som ga sin velsignelse til denne kombinasjonen. 

 

Leza vil bli befruktet ved inseminasjon i Oslo.