Hadhi

Høsten 2012 så jeg en annonse over et kommende kull i Nederland som jeg ikke kunne få ut av hodet. Jeg tok kontakt med oppdretter Martine og spurte om foreldredyr og bakgrunn samtidig som jeg på egen hånd kartla det jeg kunne finne om kullet. Og litt senere tok jeg igjen kontakt og lurte på om jeg kunne få bli satt på den lange valpelista. Svaret var så positivt; Jeg stod der allerede, da jeg hadde vist slik interesse og hun syntes flokken også så ok ut. Glede i heimen, men fremdeles gjensto å se om det kom tisper, og om det kom NOK tisper til at en av dem kunne få komme til Norge.. Og 13. august 2013 ble det født 9 valper i Nederland. I vår elektroniske verden fikk jeg med en gang vite at det var 3 tisper og bare en korrekt... Og allrede 14. august fikk jeg vite at den ene korrekte tispa var min om jeg ville ha henne! Selvsagt ville jeg det... Den sjansen tar man jo, selv om det ikke var noen garanti for at hun var "den beste". For oss var hun allerede den beste, uansett!

Og 8. oktober var jeg i Amsterdam for å hente henne. Flytur og lang biltur taklet hun som bare det.

Jeg har litt spesielle forhold til navn, så jeg grublet litt for å få på plass et H-navn på swahili, som Kennel Mafinga har som vane og bruke. Men det kom litt av seg selv. Mafinga er kennelnavnet, Hadhi betyr "ære", fordi det er virkelig en ære å bli utvalgt til den som skal få ta seg av den ene korrekte, og Teule betyr "førsteklasses" og for meg er hun det, og hun er laget av førsteklasses materiale; mor Dziya og far Arif.

Tusen takk til Martine og Martijn, Kennel Mafinga, som ga meg denne ære, Hadhi!

Hadhi får også egen side, for hun skal iallefall få prøve seg både i Utstillingsringen og i Sporskogen - for nese har hun virkelig fått utdelt!