Kennel Enchanting Ridge’s A-kull


ANZA OF ENCHANTING RIDGE

The Beginning of a Dream – The Contiunation of Love

Mafinga Hadhi Teule & Ch Copper Queen’s Aretos by Xoxa

 

7 valper ble født 8. november 2016.

2 hanner og 5 tisper.

 

Mafinga Hadhi Teule

Multi Ch Mafinga Dziya Mushana   &   Multi Ch VV13-14 Faira Arif Kamilifu

DOB: 13.08.2013

HD: A

AD: 0

EOAD: High Confidense Clear (Free)

DM: Free by parentage

Complete scissor bite

64 cm

 

HADHI kom til oss fra Amsterdam i Oktober 2013, f. 13.08.2013. Datter av Nederlanske Multi Ch. Mafinga Dziya Mushana og Russiske Multi Ch. og dobbel Verdensvinner Faira Arif Kamilifu.
Hadhi er en meget energisk og frisk jente. Det er superfart ute og stor energi i det vi gjør sammen, men innendørs er det hviletid. Ridgebacken er svært behagelig innendørs hvis de får nok aktivitet. Hvis de ikke får utløp for sin energi på annet vis, kan man risikere at det går utover interiøret! Hadhi er flink til å aktivere seg selv utendørs, selv om det er i hagen. Og det bærer hagen vår preg av! Selvfølgelig også sammen med våre to andre, medskyldige Ridgebacker.
Hadhi har gode helsemessige preferanser; HD og AD uten anmerkninger (hofter og albuer), hun er ikke bærer av det testede DM-genet via foreldrene (hoftesvakhet hos eldre dyr) og hun er ikke bærer av genet for døvhet. Hun har aldri hatt allergiske reaksjoner på noe.
Hun er en Ridgeback i ordets rette forstand; Hun vokter hus, hage og menneskene sine, men bare med lyd. Og det kan være nok for de fleste. Du går ikke ubedt inn i et hus der 3 Ridgebacker varsler!
Men vi har opplevd ubedt besøk, og fått bekreftet det vi trodde – det er bare lyd, ingen aggresjon.
Hun elsker sine folk, men er ikke så interessert i andre. Hilser så vidt, og er ferdig med det.
Og hun er jo vakker, da! Hun har vært mye på utstilling og ble i 2015 9. beste Ridgeback-tispe totalt av alle som var på utstilling, i tillegg til at hun ble 10. beste tispe på Rase-spesialen. Hun mangler pr i dag bare det «store» internasjonale certet for å bli utstillingschampion. Hun har også mange CK og plasseringer i BTK, og også BIS-plassering både som valp og voksen.
Vi har også lekt oss med både Blodspor og Rallylydighet, og hun har motor og glede til å jobbe med begge disse aktivitetene.
I stamtavlen finnes noen av de fineste hundene jeg vet om, og i tillegg er de stabile mentalt og har gitt friske avkom. Arif har mange avkom i hele verden, blant annet to tisper i Norge (Hadhi og en søster) og to kull i Sverige. Han har også etter hvert flere kull med barnebarn. Det er ikke påvist noen arvelige svakheter i avkom etter hverken han eller mor Dziya.


N Uch Copper Queen’s Aretos by Xoxa

Rakiara's Taittinger Queen   &   D Uch Kwetu's Xoxa in Denmark

DOB: 24.07.1997

HD: A

AD: -

Complete scissor bite

70 cm


ARETOS er dessverre ikke hos oss lenger (han er født i 1997), men hans kvaliteter er dokumentert vel gjennom hans resultater og gjennom avkom I flere generasjoner. Dette kullet blir til via AI (Inseminasjon).
Min nåværende yngste Ridgeback-tispe er også datter av han.
Han var mestvinnende Ridgeback i utstillingsringen i år 2000, han har topp HD-resultater. Han er ikke røntget for AD (dette kravet kom senere), men det er ingen ting som tilsier at han gir noe grad av dette via arv. Han har mange generasjoner etter seg. Han har gitt 6 kull i Norge tidligere, og noen kull i Sverige. Av disse har noen av hans barn gått videre i avl, og likeledes barnebarn etter dette.
Jeg visste godt hvilke kvaliteter jeg jaktet på for å passe det sammen med Hadhi, og jeg har sett mye på avkom etter Aretos. Tenkte først at jeg skulle finne en hann som også kunne krysses med Leza ved et senere tidspunkt. Men Aretos har akkurat de kvalitetene jeg ser etter hos en hannhund til Hadhi, og gleden var kjempestor da jeg fikk tillatelse til å gå direkte til kilden for de fine hundene jeg hadde sett på.
Som førstegangs oppdretter er det gull verdt å få bruke en hannhund som er utprøvd i flere generasjoner. Jeg har vært i kontakt med flere av dem som har brukt han før, i tillegg til førstehåndsinfo fra eier Monica Granerud, Kennel Amageba, og spesielt via min egen hund etter Aretos, Leza. Jeg er også svært takknemlig for opplæring og gode råd jeg får fra Monica G, min oppdretter og eier av Aretos.
Det å få igjen de gode egenskapene fra Leza i kombinasjon med min egen Tulipan fra Amsterdam, Hadhi, er noe jeg gleder meg enormt til! For meg er dette fortsettelsen på en drøm, og jeg sier med hånden på hjertet at jeg aller helst skulle hatt tid og rom til å beholde hele kullet selv! Det kan jeg ikke, men planen er i alle fall å behold en tispe selv etter denne kombinasjonen. Skulle du være en aktuell kandidat for en av de andre valpene, er det bare å ta kontakt!


En aktuell kandidat for valper etter denne kombinasjonen, er en aktiv person/familie som har tid til et aktivt liv sammen med en eller flere hunder. De har satt seg godt inn i hva det betyr å ha hund generelt og Ridgeback spesielt. Det er selvfølgelig morsomt hvis dere har lyst å gå på utstilling eller bruke hunden aktivt i andre sammenhenger, men det er ikke noe krav. Du må også ha tenkt i gjennom at det av og til kan dukke opp hunder med ridgefeil eller helt uten ridge – og om du kunne tenke deg å eie en slik hund. Hunder med eksteriørfeil vil bli solgt til redusert pris, men behandles akkurat som de andre, og vil få akkurat like mye kjærlighet både fra meg og fra deg.

 

Ridgeback’en er godt egnet både som turkamerat, sporhund og i lydighetsringen, men mest av alt er den et familiemedlem som ønsker å være med deg på det meste. En kosekveld i sofaen passer også Ridgeback’en godt – spesielt etter en god tur i skogen eller på fjellet.

 

Kombinasjonen er etter retningslinjer for avl gitt av NKK, og er godkjent av avlsrådet i

Norsk Rhodesian Ridgeback Klubb.

Valpene blir selvfølgelig levert registrert i NKK, vaksinert og gitt markkur, med veterinærattest.