B-kullet til Kennel Enchanting Ridge ble født 7. oktober 2019! 

Hele 15 valper ble født fra kl 02 til kl 13, og Leza gjorde en fantastisk jobb! 

Alle ser friske og fine ut, men vi tar forbehold om at ting kan dukke opp og/eller skje de første ukene. Det vi vet er at ALLE har ridge! Og at det er 9 jenter og 6 gutter. 

Parring mellom Amageba's Takatifu TekeLeza & Ridgedogs Noble Achilles of Zita ble gjennomført i uke 32, og vi har leveringklare valper i uke 49.

Vi er veldig glade og takknemlige for at Rønnaug og familie ønsker å være med på denne spennede reisen, og vi har 100% støtte av våre oppdrettere i Kennel Amageba og Ridgedogs Kennel. 

 

Til dette kullet kan vi være interessert i fórvert/deleier/avlsrettighetsavtale hos noen som bor i nærheten av Sunndalsøra. Ta gjerne kontakt hvis du tror du kan tenke deg en slik løsning. Det kan gjelde både tispe og hannhund.

 Her kan du lese mer om LEZA 

Leza 22.09.2019. Dag 46.

Leza 22.09.2019. Dag 46.

Leza & Achilles er først og fremst fullverdige familemedlemmer i aktive utendørs-familier, hvor de fungerer svært godt i de fleste sammenhenger. 

Både helse og mentalitet er upåklagelig, og de er begge rolige sofagriser innendørs, og samtidig veldig glad i lange dager på tur. De er uten utpreget vakt eller jakt, selv om de begge i gitte situasjoner nok vil ta et streif etter en løpende katt eller annet dyr i bevegelse. Som regel vil de holde seg i nærheten av sin familie på tur, selv uten bånd.

LEZA

HD: B
AD: 0
EOAD: FRI
JME: FRI

Fulltannet, korrekt bitt.

Utstilt med Cert både i Norge og Sverige, Flere BIR, BIM, Gruppe-plasseringer og plasseringer i BIS-finaler.

Leza bor sammen oss, Ridgeback-gutten Silver og katten Phillip. Hun har blitt en veldig rolig dame etter hun fylte 3 år, og er med på alt uten noe fuss. Det eneste hun ikke synes er gøy, er å sitte igjen i bilen hvis mor og Silver skal trene på noe! Det er veldig urettferdig! :-)
Leza har prøvd både Rally-lydighet og blodspor, uten at vi har dyrket det frem til konkurranse-nivå. Hun er med på alt og vi er aktive i Hundeklubben sammen med mange hundevenner. Hun har ikke mye vakt i seg, men kan si ifra hvis fremmede kommer inn uten at vi har møtt dem i døra. Moderat jaktinstinkt som stort sett bare gir seg uttrykk i "sight", altså må hun se det som rører seg. Og det er ikke store jakten. Hun er raskt tilbake hos oss.
Hun er svært glad i Silver og er veldig tålmodig, men også veldig sjef, da det blir som hun sier, uten at hun trenger å si det med store bokstaver. Hun er den som formidler våre ordrer til den noe ufokuserte ung-gutten :-D
Leza er blitt veldig moden det siste året og er klar for valpe-ansvar.

ACHILLES

HD: A
AD: 0

Fulltannet, korrekt bitt.

Sparsomt, men suksessfullt utstilt, med Stor-Cert fra rase-spesial og ordinært cert.

Slik beskriver Rønnaug Achilles:

Achilles bor på Otta i Gudbrandsdalen sammen med sin familie på fem. Han er født 24. juli 2016, er ca 68 cm høy og 45 kg. Fargen er rød hvete.

Han er en utrolig snill, god og ukomplisert herremann med masse personlighet! Han er enormt hengiven og glad i familien sin. Folk som kommer på besøk blir tatt imot med en logrende hale og et par snus, deretter er de ikke så interessante lenger. Fremmede er helt ok, men familien er viktigst. Sammen med andre hunder er han veldig leken, konfliktsky og med et godt språk.

Han er lydig, lettlært og lærevillig. En myk type. Har så og si aldri behøvd å snakke hardt til han. Han tar de fleste utfordringer på strak arm, utenom å svømme, der går grensen for hvor langt han kan strekke seg! Tur i regn er heller ikke spesielt gøy. Da går han sakte og ser veldig trist ut. Når vi derimot snur for å gå hjem, da er han hoppende glad!

Aktivitetsmessig er han nok av den roligere typen. Aldri noe stress, men alltid veldig klar for tur/aktivitet når sjansen byr seg! Han har en utrolig god "av-knapp". Han er med på lange skiturer gjennom vinteren. I vinter var matfar og han oppe i åtte mil i uka. Ellers i året er han på fjellturer, joggeturer og leker med andre hunder. Han har også perioder der det blir mest rusleturer i bånd. Han er en super turkamerat! Vi har planer om å begynne med blodspor etter hvert, da det er en aktivitet både Achilles og matmor vil ha glede av.

Achilles har foreløpig veldig lite vakt i seg. Han bjeffer så og si aldri for noe som helst. Ikke alltid han finner det for godt å gå ut av sofaen om det ringer på døra heller! Han ligger i stedet i sofaen og logrer. Han har nok heller ikke det største jaktinstinktet. Vi har alltid korrigert den minste antydning til jakt, da det er noe vi ikke ønsker han skal utvikle. Han går mye løs på tur. Har enda ikke vært ute av syne for oss. Holder seg der vi er.

Hos oss er Achilles et fullverdig medlem av familien. Han har fast soveplass inne hos ene sønnen vår, og sofaen ble raskt favorittplassen etter han kom til oss. Han er som regel alltid med oss på ting som skjer. Han er vant med å være med på alt fra kafebesøk, fotballkamper og hjem til venner. Må han være igjen hjemme, er han trygg på det også. For oss er han en super familiehund:)